Opis HNF-a

10. travnja 2010. godine na dan kada je 1941. god. obnovljena Hrvatska država u Zagrebu je osnovana udruga "Hrvatski nacionalni front ". Zadaća udruge je čuvati i braniti nacionalne interese. Hrvatski narod mi je svetinja i spreman sam dati život za njega i svoju domovinu. Smatram da ponekad radikalni potezi nisu neopravdani, te da unutar granica Republike Hrvatske najveća prava trebaju imati isključivo Hrvati i nitko drugi, a pogotovo ne određene nacionalne manjine koje su mom narodu kroz povijest nanijele neoprostivu štetu. Pitanje Hrvata u BiH bi rješio pripojenjem Hrvatskoj državi i dovođenjem države na njene povijesne granice.Ustaški pokret nije bio ni fašistički ni nacionalsocijalistički, nego izvorno hrvatski i osloboditeljski.Činjenica, da se je bl.Alojzije Stepinac drugačije držao prema Ustaškom pokretu nego prema fašizmu i nacionalsocijalizmu dokazuje da je i sveta katolička crva stala uz hrvatski narod i ustaški pokret.

Posjetioci


counter

Pravaš

Pravaš

HNF

Pretraži ovaj blog

srijeda, 24. rujna 2014.

 

Razbijena i posljednja ćirilična ploča u Vukovaru! Evo tko je hrabra žena koja je stavila točku na i.


Ploča na vukovarskoj policijskoj postaji jutros je već bila oštećena nakon čega su je zamijenili, a oko 19 sati jedna je žena i tu novu ploču uspjela razbiti.
U Vukovaru je definitivno buran dan. Nakon što su poskidane sve ćirilične ploče u Gradu heroja, a jedna oštećena, u 19:15 odzvonilo je i njoj. Naime, kako javlja Dnevnik.hr,  razbijena je i ta posljednja dvojezična ploča.
Ploča na vukovarskoj policijskoj postaji jutros je već bila oštećena nakon čega su je zamijenili, a oko 19 sati jedna je žena i tu novu ploču uspjela razbiti. Kako saznajemo riječ je o Zorici Gregurić, tajnici Udruge zagrebačkih branitelja Vukovara i zagrebačkog ogranka Stožera za obranu vukovara.
Policija je Gregurić privela na obavijesni razgovor, kao i osobu koja je bila snjom, a u večernjim satima pušteni su na slobodu.
Vukovarsko-srijemska policija priopćila je popodne da je zbog nasilnog skidanja dvojezičnih ploča s pročelja državnih institucija u Vukovaru imala obavijesni razgovor sa šest osoba koje se dovode s tim u vezu te da je pet osoba napustilo prostorije policije, a s jednom razgovor još traje. Policija navodi kako je s pročelja zgrada državnih institucija u Vukovaru danas skinuto 14 ploča s dvojezičnim natpisima ustanova, a na zgradi vukovarske policije oštećena je ploča s dvojezičnim natpisom.
Skinute ploče predane su vukovarskome Gradskom poglavarstvu.
Iz Stožera za obranu Vukovara izvijestili su pak kako oni ne stoje iza nasilnog skidanja ploča nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća na Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata u povodu obilježavanja 23. obljetnice 204. brigade. Dok su članovi izaslanstava bili na misi zadušnici u župnoj crkvi sv. Filipa i Jakova, nekolicina branitelja i ratnih stradalnika skinula je ploče s državnih institucija, a na zgradi vukovarske policijske postaje oštetila je ploču na pročelju.
Na zgradu vukovarsko-srijemske Policijske uprave popodne je bila ponovno postavljena dvojezična ploča.
Građani su skinute i neoštećene ploče uz popratni dokument predali urudžbenom odjelu Grada Vukovara.
U Vukovaru su skinute ili razbijene sve dvojezične ploče. Nakon polaganja vijenaca s obzirom na godišnjicu osnutka 204. brigade, dodatno potresene majke hrvatskih branitelja pokušale su skinuti ćiriličnu ploču s policijske postaje Vukovar, ali ih je policija spriječila te potom uhitila.
Kako doznajemo, ploču je s policijske postaje uspio skinuti, a potom razbio 90-postotni ratni vojni invalid Zlatko Zaoborni, koji je također uhićen. 
Policija je sveukupno uhitila pet osoba zbog skidanja ploča. Tijekom popodneva svi uhićeni su pušteni na slobodu.
Nakon pokušaja majki ubijenih hrvatskih branitelja, visok emotivni naboj u Vukovaru rezultirao je spontanim skidanjem preostalih dvojezičnih ploča u gradu. Iz PU vukovarsko-srijemske javljaju kako je skinuto 14 ploča dok je ona na zgradi PP Vukovar oštećena.
Osim majki hrvatskih branitelja, ratnog vojnog invalida Zlatka Zaobornija, priveden je i hrvatski branitelj i bivši logoraš Ivica Nikolić zbog skidanja ćirilične ploče sa zgrade Ureda državne uprave. S njima je uhićen i Tomo Gršić kojem je 1991. ubijena trudna majka, tada u 8. mjesecu trudnoće.
Građani su skinute i neoštećene ploče uz popratni dokument predali urudžbenom odjelu Grada Vukovara. Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava izjavio je kako ne zna da su mu dostavili ploče u ured, a na upit što će učiniti s njima kazao je kako misli da će ih čuvati kao nekakv suvenir.
"Vidjet ćemo što ću s njima. Niti je to moja, niti gradska imovina. Ne bih htio se vraćati i dodatno dizati temperaturu koja je ionako previsoka", kazao je Penava.
Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko koji se danas našao u Vukovaru isto je komentirao cijeli događaj. 
"Ja sam predsjednik Hrvatskog sabora u mom habitusu i u zadatku Sabora jest da čuva zakonitost postupanja, nikakve akcije izvan demokratskih standarda ne mogu podržati. Dakle, moramo se boriti da vrijede demokratski standardi, da dijalog vrijedi u društvu i da se poštuju zakoni", rekao je Leko.
Posljednji ratni zapovjednik obrane Vukovara i 204. brigade Branko Borković ustvrdio je kako "ljudi reagiraju na različite načine, a i zakone pišu ljudi", te da bez razgovora i tolerancije neće biti moguće riješiti probleme u Vukovaru.
"Pitanje odnosa etničkih zajednica u Vukovaru je riješeno. Ovdje su očito na djelu pokušaji nametanja nečega što je istrgovao Pupovac s određenim ekipama kada se stvarala vlast 2003. godine", rekao je Borković, dodajući kako misli na sporazum između SDSS-a i HDZ-a dok je na čelu HDZ-a bio Ivo Sanader.
Činjenica je da policija intervenira u čuvanju nelegalno postavljenih predmeta unatoč odluci Ustavnoga suda koja je potvrdila njihovu protuzakonitost i protuustavnost.

Nema komentara:

Objavi komentar