Opis HNF-a

10. travnja 2010. godine na dan kada je 1941. god. obnovljena Hrvatska država u Zagrebu je osnovana udruga "Hrvatski nacionalni front ". Zadaća udruge je čuvati i braniti nacionalne interese. Hrvatski narod mi je svetinja i spreman sam dati život za njega i svoju domovinu. Smatram da ponekad radikalni potezi nisu neopravdani, te da unutar granica Republike Hrvatske najveća prava trebaju imati isključivo Hrvati i nitko drugi, a pogotovo ne određene nacionalne manjine koje su mom narodu kroz povijest nanijele neoprostivu štetu. Pitanje Hrvata u BiH bi rješio pripojenjem Hrvatskoj državi i dovođenjem države na njene povijesne granice.Ustaški pokret nije bio ni fašistički ni nacionalsocijalistički, nego izvorno hrvatski i osloboditeljski.Činjenica, da se je bl.Alojzije Stepinac drugačije držao prema Ustaškom pokretu nego prema fašizmu i nacionalsocijalizmu dokazuje da je i sveta katolička crva stala uz hrvatski narod i ustaški pokret.

Posjetioci


counter

Pravaš

Pravaš

HNF

Pretraži ovaj blog

srijeda, 24. rujna 2014.

Replika kipa Majke Božje Lurdske postavljena je u kutu hodnika koji ne vodi nigdje, okružen zidom sa tri strane, a na jednoj je strani učionica za vjeronauk.

U INAT VLASTI: Ravnatelj u školi podigao kip Majke Božje Lurdske

Nigdje drugdje u školi, niti u zbornici niti po hodnicima i ni u jednoj učionici nema niti jednog vjerskog obilježja, križa ili nešto slično. U čemu je problem da pokraj učionice vjeronauka bude kip Gospe? Vodili smo računa da drugdje u školi, osim uz tu učionicu, ne bude vjerskih obilježja – čudio se u utorak našim pitanjem Ivan Čular, ravnatelj zadarske Osnovne škole Šime Budinića, koji je cijeli zid u dnu hodnika prekrio imitacijom špilje, u sredini je kip, uokolo cvijeće, a pod kipom natpis „Ja sam Bezgrešno Začeće“ na latinskom jeziku. Kip je tamo već godinu dana, no prošao je relativno nezapaženo dok nedavno ispred škole, u vrtu koji nalikuje na rajski, nije osvanula impozantna fontana. - Za sve što radim imam sve potrebne dozvole i suglasnosti. Kip Gospe Lurdske visok 1,2 metra, koji je školi donirala akademska kiparicaNelka Čular, moja sestra, postavljen je željom i uz podršku učitelja, učenika i njihovih roditelja. Sve su relevantne institucije konzultirane, suglasnost je dalo Ministarstvo prosvjete kao i Zadarska nadbiskupija, a kad sve bude gotovo kip će blagosloviti nadbiskup Želimir Puljić – kazao je ravnatelj Čular.
Zar prikaz špilje i Gospe nije završen?
- Ne, ispred ćemo postaviti tepih, a na bočnim zidovima vjerske slike. Tada će sve blagosloviti nadbiskup.
Po vama, ovim niste narušili sekularnost države?
- Ni u kom slučaju, 97 posto od 873 učenika naše škole pohađa školski vjeronauk, a za učenike drugih vjeroispovijesti sam se osobno zauzeo da im vjerski nauk bude omogućen na isti način. Razgovarao sam sa islamskim vjeroučiteljem, imali smo četiri učenika za takvu nastavu. Na kraju je to bilo organizirano izvan škole jer mora biti minimalno sedam učenika da bi im se osigurala učionica. Svaka vjeroispovijest se u ovoj školi poštuje, mi smo otvorena škola.
U godini dana baš nitko nije stavio pritužbu na kip Gospe u insceniranoj špilji koja zauzima cijeli zid?
- Baš nitko. Ni meni, niti ikome od učitelja. Kraj svake naše učionice postoje obilježja, uz kabinet fizike je pano s odgovarajućim obilježjima…
… pa biste tu stavili i donirani kip Nikole Tesle?
- Naravno da bih postavio kip velikana Tesle – kazao je ravnatelj Čular, dodajući da prostor ispred kipa ujedno služi za obilježavanje obljetnica iz Domovinskog rata, poput pada Vukovara, kada djeca tu postavljaju cvijeće. Ni za blagdan Svih svetih do sada u školi nismo imali gdje zapaliti svijeću, sada imamo, ustvrdio je ravnatelj. Na pitanje odakle mu novčana sredstva za radove u hodniku i osobito za fontanu u školskom dvorištu, rekao je da ništa nije plaćeno novcem koji škola dobiva kao redovite materijalne troškove.
- Dobili smo nagradu Grada Zadra i tih 15 tisuća kuna smo „spojili“ sa 15 tisuća kuna koje smo dobili kao pobjednici natječaja Ministarstva za najljepši školski vrt. Nešto su donacije i eto, skupilo se. Školski vrt sliči na rajski? Mi smo član međunarodne eko škole i jako pazimo na biljke i okoliš. A fontanu ćemo u najskorije vrijeme ograditi, iako ne mislim da 30 centimetara vode predstavlja opasnost za učenike – ustvrdio je ravnatelj Ivan Čular.

Izvor: Zadarski.Hr

Nema komentara:

Objavi komentar