Opis HNF-a

10. travnja 2010. godine na dan kada je 1941. god. obnovljena Hrvatska država u Zagrebu je osnovana udruga "Hrvatski nacionalni front ". Zadaća udruge je čuvati i braniti nacionalne interese. Hrvatski narod mi je svetinja i spreman sam dati život za njega i svoju domovinu. Smatram da ponekad radikalni potezi nisu neopravdani, te da unutar granica Republike Hrvatske najveća prava trebaju imati isključivo Hrvati i nitko drugi, a pogotovo ne određene nacionalne manjine koje su mom narodu kroz povijest nanijele neoprostivu štetu. Pitanje Hrvata u BiH bi rješio pripojenjem Hrvatskoj državi i dovođenjem države na njene povijesne granice.Ustaški pokret nije bio ni fašistički ni nacionalsocijalistički, nego izvorno hrvatski i osloboditeljski.Činjenica, da se je bl.Alojzije Stepinac drugačije držao prema Ustaškom pokretu nego prema fašizmu i nacionalsocijalizmu dokazuje da je i sveta katolička crva stala uz hrvatski narod i ustaški pokret.

Posjetioci


counter

Pravaš

Pravaš

HNF

Pretraži ovaj blog

četvrtak, 21. svibnja 2015.

Hrvatska mladež u Buenos Airesu održala veliku komemoraciju povodom 70. obljetnice Bleiburške tragedij


 • hrvati u argentini buenos aires hrvatska mladež
  U subotu 16. svibnja 2015. hrvatski potomci rođeni u Argentini, zajedno sa svojim roditeljima i djedovima te uz argentinske prijatelje i predstavnike Federacije useljenika, održali su komemoraciju povodom 70. obljetnice Bleiburške tragedije.
  Nakon prikazivanja dokumentarnog filma “Križni put – Zločin bez kazne” uslijedila je tiha demonstracija po glavnim ulicama glavnog grada do povijesnog Svibanjskog trga (Plaza de Mayo), gdje je položen vijenac u obliku hrvatskog grba.
  Dugačka kolona, koju je predvodila hrvatska mladež odjevena u narodne nošnje, nastavila je do Metropolitanske katedrale (Catedral Metropolitana), koja je bila dupkom puna, i u duhovnoj povezanosti s mnoštvom koje je u tom trenutku sudjelovalo na komemoraciji na Bleiburškom polju, održana je Sveta misa koju je u ovoj posebnoj prigodi predvodio uzoriti kardinal hrvatskog podrijetla Estanislao Karlić.
  hrvati u argentini buenos aires hrvatska mladež
  Uz brojne argentinske Hrvate, na misi su bili i hrvatski veleposlanik u Argentini Željko Belaj i predsjednik Federacije argentinskih zajednica Juan Sarrafian, te Kazimir Kovacic, 101-godišnjak koji je preživio Bleiburg. Njemu je kardinal Karlić udijelio poseban blagoslov.
  Na misi je pjevao Hrvatski pjevački zbor “Jadran” izvodeći pjesme hrvatskih skladatelja koji su živjeli u Argentini. U ovoj prigodi izvedena je Horvatova “Ave Maria” koju je autor napisao u svibnju 1945. godine dok je bio u Fermu, bez da je znao što se u to isto vrijeme događa na Bleiburgu. Na kraju mise svi su otpjevali hrvatsku himnu.
 • Nema komentara:

  Objavi komentar