Opis HNF-a

10. travnja 2010. godine na dan kada je 1941. god. obnovljena Hrvatska država u Zagrebu je osnovana udruga "Hrvatski nacionalni front ". Zadaća udruge je čuvati i braniti nacionalne interese. Hrvatski narod mi je svetinja i spreman sam dati život za njega i svoju domovinu. Smatram da ponekad radikalni potezi nisu neopravdani, te da unutar granica Republike Hrvatske najveća prava trebaju imati isključivo Hrvati i nitko drugi, a pogotovo ne određene nacionalne manjine koje su mom narodu kroz povijest nanijele neoprostivu štetu. Pitanje Hrvata u BiH bi rješio pripojenjem Hrvatskoj državi i dovođenjem države na njene povijesne granice.Ustaški pokret nije bio ni fašistički ni nacionalsocijalistički, nego izvorno hrvatski i osloboditeljski.Činjenica, da se je bl.Alojzije Stepinac drugačije držao prema Ustaškom pokretu nego prema fašizmu i nacionalsocijalizmu dokazuje da je i sveta katolička crva stala uz hrvatski narod i ustaški pokret.

Posjetioci


counter

Pravaš

Pravaš

HNF

Pretraži ovaj blog

petak, 29. svibnja 2015.

(PRATITE UŽIVO) Policija dobila naredbu da više u crkvu ne pušta građane koji donose hranu i lijekove

PRATITE UŽIVO

http://hr.n1info.com/Vijesti

10.30
Saborski zastupnik HDZ-a Goran Marić ušao je među branitelje u crkvu. Po izlasku je kazao da je situacija tužna. “Žalosno je vidjeti invalide kako leže po podu crkve. Organizirat ćemo pomoć i da im dostavimo osnovne potrepštine. Kazao sam im da izdrže i pomolio se za njih. Navodi da je sve organizirao HDZ plasirao je netko tko nema osjećaja za ovakve pojave. To je smiješno” kazao je Marić nakon izlaska iz crkve.
10.10
Policija je dobila naredbu da više ne propušta građane koji u crkvu donose hranu i lijekove.
10.00Policija i dalje poručuje kako svatko može slobodno otići iz crkve sv. Marka, nema sankcija za one koji odu, ali se nitko ne može vratiti.
9.40
Novih deset kombija s policijom došlo je na trg Sv. Marka.
9.20
Sa stepenica crkve sv.Marka, iza ograde i kordona policije Đuro Glogoški održao je konferenciju za novinare na kojoj je pozvao čelne ljude Hrvatske premijera Zorana Milanovića, predsjednika sabora Josipa Leku i predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović na razgovor. Evo njegove izjave:
“Tko je danas izdao zapovijed da policija krenu u crkvu i obračunava se sa 100 postotnim invalidima. Je li to zapovijed Freda Matića, policije, ministra Ostojića ili predsjednika Vlade. Policija je sinoć u tri navrata pokušala ući u crkvu. U jednom trenu su i ušli, ali mi smo ih zaustavili. Unutra su najteži invalidi, imamo svoje fiziološke potrebe, problema s lijekovima, hranom i pitkom vodom, a policija nikog ne pušta unutra. Ovo je vrlo ozbiljna situacija, osjećamo da su nam ugroženi životi i ako izađemo vani i policija bude postupala kao sinoć, strahujemo za svoje živote, kaže Glogoški te dodaje kako je policija sinoć pokušala oteti Klemma, ali su branitelji to spriječili te da je jedino što oni traže razgovor s premijerom i zanima ih jesu li branitelji ovo doista zaslužili.”
Ne planiramo izaći odavde do daljnjega. Možemo samo podsjetiti na rečenicu pokojne Nevenke Topalušić ‘Odavde me mogu samo mrtvu iznijeti’,  kazao je Glogoški koje je pozvao građane da im pomognu.
8.30
U emisiji Poligraf Hrvatskog radija, gost je bio i Josip Klemm koji je rekao: “Mi tražimo već 222 dana premijera Zorana Milanovića da dođe na razgovor – on to nije učinio nijednom. Tražimo i dalje javni sastanak s njim uz prisutnost medija”, rekao je Klemm te dodao da je njihovo demokratsko pravo da prosvjeduju i da traže sastanak. Zatražio je od svih branitelja koji dolazi iz cijele Hrvatske da se ponašaju dostojanstveno te na upit novinara gdje oni dolaze, Klemm je odgovorio da dolaze u Savsku 66.
Klemm je istaknuo da su jučer, na Dan Oružanih snaga Republike Hrvatske došli na Trg svetog Marka nadajući se ljudskoj gesti premijera da će doći razgovarati s njima, kao što je to učinio u Okučanima.
“Mi ne postavljamo ultimatum – želimo dijalog”, naglasio je Klemm te na upit voditelja jesu li branitelji u Savskoj postavljali sinoć plinske boce na ceste i zašto, Klemm odgovara kako ne zna za to.
8.12
Najnovija vijest: Policija ne dopušta braniteljima koji su izašli iz crkve sv. Marka, da se u nju ponovno vrate.
7:40
Misu u crkvi sv. Marka, uz kapelana služe i tri svećenika koji su se jučer pridružili braniteljima na Trgu sv. Marka kako bi se s njima pomolili, a onda su spriječili ulazak policije u crkvu stojeći na vratima – Ivan Mandurić, isusovac te don Damir Stojić i don Ivan Šibalić, salezijanci. Župljanima crkve sv. Marka policija ne dopušta dolazak u crkvu zbog straha da će se pridružiti braniteljima koji prosvjeduju već više od 200 dana tražeći ostavku ministra Matića i dvoje njegovih pomoćnika zbog lošeg rada i nezastupanja interesa branitelja.
7.30
Brojne udruge branitelja i njihovih obitelji krenule su noćas prema Zagrebu kako bi iskazali potporu ratnim invalidima i ostalim braniteljima koji traže od hrvatskog premijera da iskaže poštovanje prema onima koji su obranili i stvarali Hrvatsku te sjedne sa njima za stol.
Branitelji u crkvi sv. Marka
7:25
U crkvi sv. Marka, kapelan župe svako jutro drži misu u 7.30. Jutros je stigao kako bi održao misu, no na misi mogu sudjelovati samo hrvatski branitelji koji su ovdje proveli noć, jer policija ne dopušta dolazak nikom drugom na misu, odnosno pristup crkvi. Branitelji su se jutros rano ustali, okupili i spremaju se za još jedan dan. Stopostotni invalidi izdržali su noć na hladnom.
29.5.2015. 7.00
Hrvatski branitelji koji traže razgovor sa premijerom Milanoviće proveli su noć u hladnoj crkvi sv. Marka u koju su bili prisiljeni ući zbog zahtjeva interventne policije da napuste prostor ispred Hrvatskog Sabora i vlade. Prema svjedočenjima obitelji branitelja, pokrivači koje su im prijatelji dostavili jučer navečer nisu ih uspjeli zaštititi od hladnoće. Policija im nije dopustila koristiti WC koji se nalazi u župnom uredu.
0.47
“Prateći događanja na Trgu sv. Marka, pozivam sve odgovorne na iskorak k dijalogu i zajedničkom rješavanju otvorenih pitanja. U skladu sa svojom odgovornošću za stabilnost u državi, pokušavam stupiti u kontakt s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Zoranom Milanovićem. Vjerujem kako je svima stalo do stabilnosti naše domovine, njezinog ustavnog i pravnog poretka, kao i međunarodnog ugleda. U tom duhu, još jednom pozivam na dostojanstvo, razum i dijalog”, stoji na Facebook profilu predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.
0.33
Za Narod.hr pater Ike Mandurić, isusovac koji je zaustavio ulazak policije u crkvu sv. Marka, dao je sljedeću, ekskluzivnu izjavu:
“Kao što smo se i inače molilli s braniteljima svaku večer u 22 sata u Savskoj 66, nas nekoliko svećenika – don Šibalić, don Stojić i ja došli smo do njih i na Trg svetog Marka. Nakon što ih je policija počela micati s Trga, ušli smo skupa s braniteljima u crkvu. Policajci su pokušali dva puta kidnapirati nekog od branitelja koji su već bili u unutrašnjosti crkve, prešli su prag crkve, tada smo mi, svećenici, intervenirali i stali na prag crkve. U još jednom pokušaju, policajci su pokušali kidnapirati Klemma i izvući ga iz crkve. Očito je cilj bio privesti barem nekog od branitelja s ovog mjesta. Sad su nam se pridružili i fratri i oni će isto dežurati. Branitelji su se smjestili na klupama, ne daju im koristiti WC u župnom uredu, pa sad pregovaramo oko toga. Jedan branitelj, kojeg je policija pokušala na silu izvući, je ozlijeđen. Nije teško, hvala Bogu.
Branitelji su ogorčeni i žalosni ovim pokušajima policije da nekog od njih izdvoje i otmu, po ponašanju policije se stječe dojam da su zapovjedi njihovih nadređenih nesusretljive i da imaju nakanu izazvati nered. Odoljeli smo tim napadima, sad su svi mirni, dobivaju inforamcije da im stiže podrška iz cijele Hrvatske i to ih raduje.
Situacija je bila jako neizvjesna i napeta, policija ima oružje, u jednom trenu je izgledalo kao da će policija ući u ckrvu i uhićivati hrvatske branitelje. Đuri Glogoškom je pozlilo, tu je oko 20-ak ratnih invalida, ljudi koji su u kolicima zato što su se u ratu borili za slobodnu Hrvatsku, državu koja će štiti dostojanstvo svakog čovjeka.
Izvijestili smo ckrvene vlasti o tome što se događa. Mi, svećenici, smo ovdje s našim narodom, braniteljima, ne miješajući se u politiku. Ovi muškarci hrabro su se borili u ratu, obranili Hrvatsku, mnogi i dan danas svaki dan trpe posljedice fizičkih i psihičkih muka koje su podnijeli. Zahvalan sam da im možemo pružati podršku – da ostanu snažni, mirni i sabrani. Bit ćemo s braniteljima i dalje, kao što su i oni bili s nama kad je bilo najteže i Hrvatskoj.”
00.02
Branitelji su se okupili u Slavonskom Brodu, Osijeku, Zadru i Splitu te su neki od njih krenuli za Zagreb. Premijer se nalazi večeras u Rovinju gdje nije želio odgovoriti na pitanja novinara o zahtjevu branitelja da s njima razgovara.
00.00
Igor Peternel, potpredsjednik Hrvatskog helsinškog odbora, na svojem je Facebooku napisao: “Predstavnike HHO-a (predsjednika Čička i mene) policija nije pustila na mjesto događaja. Sprječavati nevladine udruge za ljudska prava u njihovom radu, to se ne događa u demokratskim državama.
Peternel Čičak HHO prosvjed branitelja 28 svibnja 2015
23.59
Situacija je mučna, teška, u crkvi Sv.Marka je oko 20 teških invalida. Na vratima crkve sad se nalazi i 6 franjevaca koji se nalaze između policije i branitelja.
23.52
Predsjednica Kolinda Grabar Kitarević pokušala je u više navrata dobiti premijera Milanovića radi branitelja koji traže razgovor s premijerom, no premijer se, prema dostupnim informacijama, ne javlja.
23.48
Potvrđeno je da je pozlilo g. Glogoškom i još jednom branitelju te su zbog toga djelatnici hitne pomoći ušli u prostor crkve Sv. Marka
23.41
Polcija je večeras pokušala ući nekoliko puta u crkvu Sv. Marka, na što nema pravo. Na vratima crkve sv. Marka nalazi se i pater Ike Mandurić, duhovnik SKAC-a, Studentskog katoličkog centra, udruge koja već 10 godina organizira ljetne kampove za mlade na Modravama. Pater Ivan Mandurić je po zanimanju arhitekt, svećenik je postao u kasnoj životnoj dobi. Svaki petak navečer, u 20,30 okuplja na večernjoj misi za studente jako velik broj mladih vjernika. Pater Mandurić je zajedno s mnogim drugim svećenicima služio misu ispred Savske 66, a studentske skupine SKAC-a i don Damira Stojića organizirali su molitvu za brantelje.
23.33
Na Trgu sv. Marka je pat pozicija. Invalidi u kolicima u unutrašnjosti su crkve od 21,30. Za sada ne znamo kome od invalida je pozlilo. Braniteljima su stigle deke. Ovu noć branitelji će izvjesno provesti u crkvi.
23.32
Jadranka Kosor, bivša ministrica branitelja RH: “Ovi ljudi su dio pobjedničke vojske, bili su mudri i snažni, sada isto trebaju biti takvi”.
23.17
Branitelji su i dalje u crkvi sv. Marka, iz cijele Hrvatske stižu im poruke potpore, u Osijeku su se okupili branitelji kod spomenika crvenom fići i najavili da noćas kreću za Zagreb.
Zbog ove situacije na stranicama veterana 4. Gardijske brigade osvanula je žurna obavijest: ”Zbog novonastale situacije na Markovom trgu pozivamo sve veterane 4. gardijske brigade da se okupe u Udruzi veterana 4. gardijske brigade na adresi Ruđera Boškovića 25. u Splitu, večeras u 21:30 sati”, piše u obavijesti. Stotinjak pripadnika odazvalo se na ovaj poziv.
23.13
U crkvu Sv. Marka ušao je tim hitne pomoći, jer nekome od 100% ratnih invalida nije dobro.
23.10
Ministar Matić upravo daje novu izjavu za HRT: “Neka organizatori izađu, ovo je zatšakavanje “Mercedesa” i “utaje poreza”. Gospodine Karamarko, stišajte ovu grupu, recite im da odu kući”.
Na pitanje novinarke misli li da premijer Milanović treba doći na Trg razgovarati sa hrvatskim braniteljima, Matić je odgovorio: “Ne! Premijer ne treba doći, a branitelji su izmanipulirani. Njihovi mentori ih žele izmanipulirati..:”
Novinarka HRT-a: “Ministre, branitelji su na kraju strpljenja. Ovdje je vrlo ozbiljna situacija”
Matić: Ma na kraju sa strpljenjem su radncii Kamenskog ili Imunološkog zavoda, ovi branitelji trebaju izaći van i nastaviti primati mirovine -oni redovno dobivaju svoja primanja…
Novinarka: Što mislite da će se ovdje dogoditi?
Matić: Ne znam, nisam prorok, neka odu kući,a sutra ujutro možemo razgovati. Sutra ću i ja na Markov trg, u Sabor, sutra bismo trebali donijeti jedan odličan zakon. Mi radimo, dajemo sve od sebe, trudimo se. Znate, tehnologija je napredovala, sve što se ovdje događalo, vidjet će se, dostojanstvo od 20 milijardi kuna nije dostojanstvo.
Novinarka: Što biste poručili ljudima?
Matić: Hrvatski branitelji, građani Hrvatske, nemojte dozvoliti da vas izmanipulira ista skupina ljudi, a onda ćete opet slušati Thompsona i pjevati “Prijatelji stari, jesu li nas prevarili…”
23.05
Hrvatski branitelji traže već više od 200 dana da ih premijer Milanović primi ukazujući na rušenje dostojanstva Domovinskog rata i hrvatskih branitelja te smjenu ministra Manića koji ne poštuje branitelje i ne promiče njihove interese u hrvatskom društvu. Ministar Matić je danas ponovno, izrugujući branitelje koji su došli na Markov trg izjavio kako trebaju pričekati na izbore i da do tada neće biti promjena.
23.01
Svi prilazi Markovu trgu su blokirani, policija ne dopušta građanima da se pridruže braniteljima koji su u crkvi sv. Marka.
Prosvjednik koji je htio skočiti s krova Gradske skupštine napustio je krovište.
22.58
Policija raspoređuje željeznu ogradu ispred crkve kako bi branitelje držala unutar prostora crkve sv. Marka, onemogučujući njihov izlazak na Trg svetog Marka.
22.52
Policija je još jednom pokušala ući u crkvu, ali između policije i branitelja su stala tri katolička svećenika. General Tomislav Medved izjavio je kako je ogorčen činjenicom da ratni vojni invalidi moraju tražiti zaštitu u crkvi od hrvatske policije koja vrši represiju.
22.53Na Trgu sv. Marka nalazi se i ratni zapovjednik 1. brigade HV-a, Tigrova, brigadni general Tomislav Medved: “Jutros su hrvatski branitelji, pružajući potporu radnicima Imunološkog zavoda, zatražili da ih premijer Milanović primi, on je to odbio. Mi ćemo ga ovdje čekati.”
22.46
Premijer Milanović još nije došao na razgovor sa 100% invalidima Domovinskog rata
22.41
Na Trgu sv. Marka nalaze se vatrogasci, u pripravnosti je Hitna pomoć. Tu su i ravnatelj policije Vlado Dominić, načelnik Policijske uprave zagrebačke Goran Burušić te Krunoslav Borovec.
Policija uklanja stolove, stolce, suncobrane.
Zasad nitko nije uhićen, čeka se rasplet situacije.
22.36
Branitelji koji prosvjeduju pred Minsitarstvom obrane zatvorili su u znak solidarnosti sa svojim suborcima na Markovom trgu Savsku ulicu.
22.35
Branitelji pozivaju svog suborca koji se popeo na krov zgrade i prijeti da će se baciti da im se pridruži, da siđe sa krova. Branitelj se na nagovor prijatelja i policije spustio.
22:33
Josip Klemm poziva branitelja koji se uspeo na krov Gradske skuštine i odgovaraju ga od namjere da oduzme život. Mučna situacija. Hrvatski branitelji 2015. godine moraju tražiti zaštitu u crkvi od hrvatske vlasti.
22.32
Na krovu Gradske skupštine nalazi se čovjek koji prijeti da će se baciti, ako se interventna policija ne makne. Potporu prosvjednicima pružio je i ratni zapovjednik Markač, ali ga policija nije pustila dalje od barikada.
22.30
S braniteljima se u crkvi nalaze isusovac, pater Ike Mandurić i salezijanac don Damir Stojić. Zatražili su od policije da ne ulazi u crkvu sv. Marka te se nalaze između branitelja koji su sklonište našli u crkvi i policije.
Pater Ike prosvjed trg sv marka
22.25
Branitelji su se povukli u crkvu, interventna policija je krenula za njima, no dobili su zapovijed da se povuku jer to zakonski ne smiju.
22.20
Branitelji su započeli molitvu ispred crkve sv. Marka. Novo upozorenje interventne policije, treće po redu.
22.15
Upozorili su i novinare da se povuku iza policijskog kordona jer ometaju policijsku intervenciju.
22.05
Pripadnici interventne policije upozorili su branitelje koji su ispred crkve da se u roku 10 minuta moraju razići, te da ne pružaju otpor: “Prestanite s pružanjem otpora policiji i molimo da se raziđete u skladu s upozorenjem”.
Don Damir Stojić je s braniteljima. Policija u crkvu ne može ući i intervenirati prema međunarodnim ugovorima.
21.50
Branitelji u invalidskim kolicima su se povukli u crkvu sv. Marka, no, više nitko ne može do njih, čak ni svećenici. Ne dopuštaju da im dostave deke, hranu, piće. Jedino su dopustili dostavljanje lijekova nekim braniteljima.
Ostali branitelji su se grupirali ispred crkve.
Policija je dovezla i posebno opremljen kombi za snimanje i za ometanje signala na Trg sv. Marka.
21.30
Nakon što smo kontaktirali Josipa Klemma, razgovarali smo i čelnikom Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi, hrvatskim braniteljem Dražimirom Jukićem, koji nam je ukratko rekao što se događa trenutačno na Trgu sv. Marka u Zagrebu. Jukić nam je potvrdio da je Crkva otvorila vrata braniteljima, nakon što su stigle naznake da bi policija nasilno branitelje mogla ukloniti poslije 22 sata.
‘Utrke Red Bulla premijeru Milanoviću važnije od hrvatskih branitelja’
”Mi smo na Markovom trgu, policija je okolo, ima jako puno policajaca, oni su najavili da će nas maknuti, u što mi ne vjerujemo, jer ipak je to naša hrvatska policija. Ne vjerujemo da će oni silom nas, dakle, stopostotne invalide Domovinskog rata, silom maknuti, svi smo mi, više – manje, invalidi ovdje. Što Bog da, čekat ćemo”, rekao je naš portal Jukić. ”Čekamo gospodina Milanovića, čak smo dobili neku dojavu da bi on mogao doći večeras jer je krenuo s utrka Red Bulla, koje su mu bile bitnije od razgovora s hrvatskim braniteljima.”
Jukić nam je, isto kao i Klemm, potvrdio da ih policija planira ukloniti s Trga sv. Marka u 22 sata. ”U 22 sata su najavili da po zakonu ne smijemo biti na Markovom trgu, ali mislimo da se to ipak neće dogoditi”, zaključio je Jukić za narod.hr.
Potporu došao pružiti i general Markač
Pred sam Trg sv. Marka došao je o umirovljeni general Mladen Markač, no policija ga ne želi pustiti među branitelje. Josip Klemm se došao pozdraviti s njim. Na mjesto prosvjeda stigao je i ravnatelj policije Vlado Dominić.
21.00
S obzirom na novonastalu situaciju na Trgu svetog Marka na kojem se nalaze jake policijske snage, ali i hrvatski branitelji, stopostotni invalidi Domovinskog rata koji su došli razgovarati s predsjednikom Vlade, Zoranom Milanovićem, kontaktirali smo hrvatskog branitelja Josipa Klemma.
‘Ne postavljamo nikakve ultimatume, želimo dijalog’
”Hrvatski branitelji nisu ovdje došli da bi postavljali nekakve ultimatume hrvatskoj Vladi, niti premijeru, mi želimo dijalog”, rekao je hrvatski branitelj, predsjednik Udruge specijalne policije Domovinskog rata, Josip Klemm, za portal narod.hr.
Branitelji_Trg_sv_Marka_Narodhr_28 svibnja 2015 barikade
‘Ne bojimo se zastrašivanja, branitelji nisu ništa potpisali’
Naime, Klemm je komentirao činjenicu da su se hrvatski branitelji, stopostotni invalidi Domovinskog rata, okupili, kako su i najavili, na Trgu sv. Marka, želeći razgovor s premijerom Zoranom Milanovićem. ”Nakon ovih 200 i još nešto dana hrvatska javnost zaslužuje da taj dijalog bude javan i da se premijer zajedno s ministrom, zamjenikom ministra i pomoćnikom sastane s hrvatskim braniteljima”, kazao je Josip Klemm, koji je dodao da nitko od branitelja nije potpisao prekršajne prijave koje je protiv njih podnijela policija, rekavši da se radi o zastrašivanjima.
‘Ostajemo ovdje, ljudi dolaze i daju nam podršku’
”Mi ćemo tu ostati, moramo naći deke za branitelje, za invalide, ljudi dolaze, i tako…”, rekao nam je Klemm.
Josip Klemm tvrdi da se ne radi o prosvjedu te da branitelji očekuju premijera, mi ga tu čekamo, mi smo tu njemu blizu. Sjetimo se njegovih riječi kada je rekao da smo došli doma kod njega i da on nije bio doma, a da je bio da bi se javio, danas smo došli, on je tu bio dva puta pa nije razgovarao s hrvatskim braniteljima”, poručio je Klem dodavši:” Ta mala šačica hrvatskih branitelja dobiva podršku od Dubrovnika do Vukovara, branitelji su, nažalost, uznemireni i očekuju što će se dogoditi.”
Opsadno stanje i nasilno uklanjanje branitelja s Trga sv. Marka
Nitko zapravo ne zna što će se dogoditi i kako će se dalje razvijati situacija na Trgu svetog Marka u Zagrebu, dok se polako spušta svibanjska noć. ”Na Markovom trgu je opsadno stanje, znamo da policija ima namjeru negdje oko 22 sata nasilno maknuti hrvatske branitelje i invalide, ali to je…”, zaključio je Klemm u razgovoru za naš portal.
19.30
Predsjednik Udruge 100-postotnih invalida Domovinskog rata 1. skupine Đuro Glogoški najavio je u četvrtak navečer na konferenciji za novinare da će na Markovom trgu branitelji ostati dok ih ne primi premijer Zoran Milanović, a upitao je kakav bi to oni bez ruku i nogu pružali otpor u slučaju policijske intervencije.  “Zašto bi hrvatska policija napadala hrvatske branitelje kad oni tu nisu u prosvjedu, nego samo iščekuju razgovor s premijerom?” upitao se Glogoški na konferenciji za novinare na kojoj zbog policijske blokade nije bio dio novinara. Policija ih je poslije ipak propustila do Markova trga uz predočenje novinarske iskaznice, a propušta još samo stanare okolnih ulica.
Branitelji se okupljaju i u drugim gradovima
Glogoški je na konferenciji za novinare istaknuo da su se branitelji okupili iz raznih dijelova zemlje te da se okupljaju i u drugim gradovima.  Na Markovom trgu okupljeni branitelji povremeno skandiraju “U boj u boj za narod svoj”, mašu zastavama, a oko njih je interventna policija koja je blokirala prilaze trgu. Glogoški je prije izjavio da je policija blokirala prilaze Markovu trgu te zabranjuje da se bolesnim ljudima donesu lijekovi i kolegama da im se pridruže.
Video: policajac zahtijeva od Đure Glogoškog potpisati prekršajni nalog, a Glogoški ne može micati prstima. Isti taj nalog pokušavaju uručiti Klemmu ali ih je on odbio.

Izvor: narod.hr/agencije

Nema komentara:

Objavi komentar