Opis HNF-a

10. travnja 2010. godine na dan kada je 1941. god. obnovljena Hrvatska država u Zagrebu je osnovana udruga "Hrvatski nacionalni front ". Zadaća udruge je čuvati i braniti nacionalne interese. Hrvatski narod mi je svetinja i spreman sam dati život za njega i svoju domovinu. Smatram da ponekad radikalni potezi nisu neopravdani, te da unutar granica Republike Hrvatske najveća prava trebaju imati isključivo Hrvati i nitko drugi, a pogotovo ne određene nacionalne manjine koje su mom narodu kroz povijest nanijele neoprostivu štetu. Pitanje Hrvata u BiH bi rješio pripojenjem Hrvatskoj državi i dovođenjem države na njene povijesne granice.Ustaški pokret nije bio ni fašistički ni nacionalsocijalistički, nego izvorno hrvatski i osloboditeljski.Činjenica, da se je bl.Alojzije Stepinac drugačije držao prema Ustaškom pokretu nego prema fašizmu i nacionalsocijalizmu dokazuje da je i sveta katolička crva stala uz hrvatski narod i ustaški pokret.

Posjetioci


counter

Pravaš

Pravaš

HNF

Pretraži ovaj blog

nedjelja, 31. svibnja 2015.

Što god mislili o njima ipak je to HRVATSKA POLICIJA koja štiti ustav RH

Policija prema veteranima pretjerala ili previše popustljiva?


Polemike koje su izazvali prosvjedi branitelja na Trgu svetog Marka, ne prestaju. Dok jedni postavljaju pitanje je li policija pretjerala postupanjem interventnih postrojbi prema prosvjednicima, drugi pitaju je li policija na kršenje zakona o javnom okupljanju - reagirala odviše popustljivo?
Policija je procijenila da treba poslati interventne snage. Iako im je zakon, kao i u slučaju šatora, ostavljao mogućnost da to ne učine.

Dok šef HDZ-a Tomislav Karamarko smatra da se veterane u kolicima ne smije tretirati kao nekakve huligane koji krše zakon šefica HNS-a Vesna Pusić kaže kako nitko ne može blokirati prometnice plinskim bocama, nasrtati na policiju i ostati nekažnjen.

Zahtjevima za suzdržanost policija je ponižena, smatra Petar Veić s Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci koji je radio na zakonima koji reguliraju njihovo djelovanje. 

Na upit HRT-a o postupanju prema braniteljima, od podizanja šatora do prekjučerašnje eskalacije, policija ne odgovara. Oglasio se tek njihov sindikat koji kaže neka se policajce pusti da se bave svojim poslom, političari neka se bave svojim poslom, a suprotstavljene strane neka sjednu za stol i rješavaju problem.

Za većinu stručnjaka postupak policije bio je razuman - suzdržavanjem se spriječilo zaoštravanje sukoba. No ono što se ostavlja kao mogućnost jest naknadni progon onih koji su nasrtanjem na policijsku blokadu ili pak postavljanjem plinskih boca prekršili zakon. No malo tko danas vjeruje da će se to ikada dogoditi.

Nema komentara:

Objavi komentar