Opis HNF-a

10. travnja 2010. godine na dan kada je 1941. god. obnovljena Hrvatska država u Zagrebu je osnovana udruga "Hrvatski nacionalni front ". Zadaća udruge je čuvati i braniti nacionalne interese. Hrvatski narod mi je svetinja i spreman sam dati život za njega i svoju domovinu. Smatram da ponekad radikalni potezi nisu neopravdani, te da unutar granica Republike Hrvatske najveća prava trebaju imati isključivo Hrvati i nitko drugi, a pogotovo ne određene nacionalne manjine koje su mom narodu kroz povijest nanijele neoprostivu štetu. Pitanje Hrvata u BiH bi rješio pripojenjem Hrvatskoj državi i dovođenjem države na njene povijesne granice.Ustaški pokret nije bio ni fašistički ni nacionalsocijalistički, nego izvorno hrvatski i osloboditeljski.Činjenica, da se je bl.Alojzije Stepinac drugačije držao prema Ustaškom pokretu nego prema fašizmu i nacionalsocijalizmu dokazuje da je i sveta katolička crva stala uz hrvatski narod i ustaški pokret.

Posjetioci


counter

Pravaš

Pravaš

HNF

Pretraži ovaj blog

petak, 26. lipnja 2015.

Australske vlasti naredile:Ratnog zločinca Dragana Vasiljkovića izručite Hrvatskoj u roku dva tjedna


Bivši zapovjednik srpskih paravojnih formaciji, 60-godišnji Vasiljković optužen za teške ratne 
zločine, u Australiji poznat i kao Daniel Snedden, od 2005. bori se protiv izručenja Hrvatskoj.
Vasiljković je tvrdio da u Hrvatskoj neće pošteno suđenje, no prošli mjesec Visoki australski sud odbio da žalbu na njegovo izručenje.
Vasiljkovićeva obrane tvrdi da su u Hrvatskoj čak i odvjetnici, s kojima je dogovarao da ga zastupaju, primili prijetnje smrću. Kažu da su prošli tjedan primili obavijest da jedan od njih ima problema sa srcem koje bi se moglo pogoršati stresom bude li uključen u njegovu obranu.
Australske vlasti su neuspjeh da osigura odvjetnika protumačili kao novi pokušaj odgađanje izručenja.
Županijski sud u Splitu odredio mu je odvjetnika Darka Stanića koji će Vasiljkovića braniti po službenoj dužnosti.
Vasiljkovića je optužen da je počinio ratne zločine tijekom agresije na Hrvatsku 90-ih godina.  Optužnica ga tereti da su vojnici pod njegovim zapovjedništvom mučili i ubijali hrvatske vojnike i civile.
Prvi put je uhićen 2006. i od tad se bori protiv izručenja Hrvatskoj. Kad je 2010. Vrhovni sud Australije naložio njegovo izručenje bio je  nestao 43 dana prije nego su našli na rijeci Clarence u Novom Južnom Walesu odakle je brodom namjeravao pobjeći  iz Australije.
Pojedinosti izručenja zbog sigurnosnih razloga nisu poznate.

D.L. /Foto:news.com.au

Nema komentara:

Objavi komentar