Opis HNF-a

10. travnja 2010. godine na dan kada je 1941. god. obnovljena Hrvatska država u Zagrebu je osnovana udruga "Hrvatski nacionalni front ". Zadaća udruge je čuvati i braniti nacionalne interese. Hrvatski narod mi je svetinja i spreman sam dati život za njega i svoju domovinu. Smatram da ponekad radikalni potezi nisu neopravdani, te da unutar granica Republike Hrvatske najveća prava trebaju imati isključivo Hrvati i nitko drugi, a pogotovo ne određene nacionalne manjine koje su mom narodu kroz povijest nanijele neoprostivu štetu. Pitanje Hrvata u BiH bi rješio pripojenjem Hrvatskoj državi i dovođenjem države na njene povijesne granice.Ustaški pokret nije bio ni fašistički ni nacionalsocijalistički, nego izvorno hrvatski i osloboditeljski.Činjenica, da se je bl.Alojzije Stepinac drugačije držao prema Ustaškom pokretu nego prema fašizmu i nacionalsocijalizmu dokazuje da je i sveta katolička crva stala uz hrvatski narod i ustaški pokret.

Posjetioci


counter

Pravaš

Pravaš

HNF

Pretraži ovaj blog

četvrtak, 18. lipnja 2015.

JE LI TO MOGUĆE?! Kapetan JNA s liste ratnih zločinaca koji je popisivao logoraše u Vukovaru, na Olajnici dobio stan i obnovili mu kuću!

Facebook
Facebook

Lazo Pjević je Vukovarac koji je dobio stan u naselju Olajnica, a obnovljena mu je i kuća koju ima u tom gradu. Bila bi to divna vijest kada bi se radilo o nekom branitelju koji je konačno ostvario svoje pravo i koji je sa svojom obitelji stambeno zbrinut. Međutim, nije tako. Lazo Pjević na svim je listama ratnih zločinaca, rezervni je kapetan JNA, popisivao je zarobljene Hrvate i po svemu sudeći, svojim informacijama mogao bi pomoći u potrazi za nestalim Vukovarcima. Evo opisa Laze Pjevića s jednog od popisa ratnih zločinaca:
“PJEVIĆ, LAZO, osumnjičen da je kao pripadnik pričuvnog sastava počinio ratne zločine nad hrvatskim braniteljima i civilima u Vukovaru, studenoga 1991.”
Ovaj “osumnjičeni”, međutim, uživa status najnormalnijeg građanina Vukovara, što izaziva bijes i nevjericu svih onih koji su mu “prošli kroz prste”, a naročito onih koji su još uvijek u potrazi za očevima, braćom i sinovima:
– Obnovljena mu je kuća, iako nije imao građevinski minimum za izgradnju objekta, a dobio je i stan na Olajnici. Do 2000. godine ili nešto duže, živio je u Sotinu, ali se onda vratio jer valjda više nije mogao slušati jaukanje i molitve sotinskih majki. Na svakom razgovoru i iskazima koje su moji roditelji davali raznoraznim službama u potrazi za nestalim sinovima, a bilo je toga minimalno deset puta, spominjali su njegovu nazočnost i funkciju… DORH, kao i u slučaju ostalih zločina u Vukovaru, mudro šuti – doznajemo od jednog Vukovarca.
Dakle, unatoč višestrukim prijavama imenom i prezimenom osobe za koju svi znaju da je popisivala zatočene Hrvate, i unatoč činjenici da se ista osoba nalazi na listi ratnih zločinaca, DORH nije smatrao za shodno niti provjeriti riječi svjedoka te nad Lazom Pjevićem provesti istragu! Dapače, nagrađen je novim stanom i obnovom kuće…
– Naši nestali nisu dobili niti NN grobno mjesto, našim braniteljima se ne rješavaju statusi, a Pjević je dobio stan i obnovu. Da se razumijemo, majkama koje se još nadaju sinovima ili barem informacijama o njihovim ostatcima, novac ne znači ništa. Ali bi im jako puno značilo da se ovog ratnog zločinca uhiti kako ga ne bi morale susretati na vukovarskoj tržnici – slažu se Vukovarci.

Nema komentara:

Objavi komentar